Автор: Qpick

Како геолокацијата го менува концептот за маркетинг?

Со развојот на технологијата во текот на годините, мобилниот маркетинг стана важен аспект на секој маркетинг план. Потрошувачите се повеќе сакаат да добиваат релевантни пораки според нивните специфични потреби, а гео-локацијата им ја дава токму оваа можност. Геолокацијата…

Read More »

Чантите кои морате да ги имате оваа сезона

Ако сè уште не сте ги виделе најновите трендови на чанти за есен / зима 2019-2020, сега е вистинското време да го направите тоа. Оваа година има голема мешавина на трендови, од сосема нови трендови до враќање на…

Read More »

Време е за капут: Трендови кои ќе ја одбележат оваа зима

Зимата е одличен период од годината, период во кој уживаме во божиќните и новогодичните празници и секако, во добриот шопинг. Нови чизми, чанти, марами и што е најважно – нов капут. Добрата работа при купувањето на капут е…

Read More »

Вештачка интелигенција – спојување на маркетинг и продажба

Не постои сомневање дека одличен производ по вистинска цена е пресуден кога станува збор за успехот на Вашиот бизнис, но критериумите за купување денес се променети и очекувањата на потрошувачите се многу поголеми. Одредени истражувања посочуваат дека дури…

Read More »

Четири техники за стекнување на лојални клиенти

Добро познато е дека во бизнисот, една од основните цели е клиентите да продолжат да се враќаат. Истражувањата покажуваат дека зголемувањето од 5 проценти во задржувањето на клиентите резултира со 25 проценти поголема деловна добивка. Полесно е да…

Read More »

Каде на шопинг? – Најдобрите дестинации оваа есен

Сезоната на празници полека се приближува, а за оние кои размислуваат да одат на шопинг надвор од границите, есенските месеци се одлично време да го направат тоа. Ние споделуваме неколку интересни дестинации, каде празничниот шопинг трае во текот…

Read More »

Есенски модни трендови: Кои се најчести грешки и како да ги одбегнете

Есента веќе пристигна, па затоа ова е одличен момент да ги споделиме со Вас последните модни совети од познатите светски стилисти, кои ќе Ви помогнат да изгледате одлично во текот на целата сезона и секако, да ги одбегнете…

Read More »

Дигиталниот Маркетинг како фактор за раст на Вашиот бизнис

Секој нов бизнис на почетокот од неговото работење има една цел, а тоа како да ги привлече првите клиенти. Затоа, тие често користат традиционални форми на рекламирање како печатени реклами и купони, но постои полесен и поефективен начин…

Read More »

Значењето на пуш-нотификациите за Вашата Маркетинг стратегија

Една од најдобрите тактики за полесен пристап до корисниците кои се активни на Интернет, е со помош на пуш нотификации. Тие се лесен и ефикасен начин да воспоставите соодветна комуникација со Вашите клиенти. Една од најголемите предности е…

Read More »

Најдобрите шопинг локации во Аликанте – Шпанија

Аликанте се наоѓа во јужниот регион на Валенсија, Шпанија. Тој е град кој брзо расте, каде економијата се заснова на туризам, производство на вино и извоз на овошје. Иако главната причина зошто милиони туристи секоја година го посетуваат…

Read More »
FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN
GOOGLE
https://blog.qpick.mk/author/marketing/page/2">