Автор: Qpick

Светски ден за правата на потрошувачите

Дали Ви се случило да купите некој производ кој не ги задоволил Вашите потреби? Имавте ли можност да ги искористите Вашите потрошувачки права и да го вратите или замените со друг? Сите знаеме дека овие права не постоеле…

Read More »

Маркетинг трендови кои ќе ја одбележат 2018-та

Доколку направиме мал осврт, можеме да забележиме дека секоја година има голем број статии за маркетинг трендовите кои компаниите настојуваат да ги следат со цел да видат што е она што најмногу ќе одговара за нивниот бизнис. И…

Read More »

Трикови кои ќе ви помогнат да заштедите пари додека купувате

Дали веќе го потрошивте и последниот денар од Вашиот буџет? Штедењето на пари не значи секогаш да го купувате најевтиниот производ, туку да изнаоѓате начини со помош на кои ќе ја платите најдобрата цена за она кое го…

Read More »

Печатените медиуми во дигиталната ера

Иако веќе извесен период се води дебатата за тоа дали бизнисите би требало да го изберат дигиталниот или традиционалниот маркетинг, сепак се уште не можеме да дадеме конкретен одговор на ова прашање. Причината за ова е ерата во…

Read More »

Бесплатни алатки за креирање на добра графика без претходно искуство

Една фотографија – илјада зборови! Денес не е само “убаво” да се употребуваат визуелни елементи, туку тоа е навистина потребно. Статистичките податоци покажуваат дека дури приближно 70% од купувачите се согласни околу фактот дека визулените информации се навистина…

Read More »

Идеални подароци за 8-ми Март

Празникот на жената е на самиот праг, но дали успеавте да ги одберете идеалните подароци за вашата мајка, сопруга, девојка или најдобра пријателка!? На секој од нас му се случило да нема идеја што да подари, но затоа…

Read More »

10 факти зошто инстаграм е важен за бизнисите

Нема сомнение, станува збор за една од најмоќните платформи за социјално вмрежување со големо ветување за бизнисите. Единствената можност – прикажувањето преку визуелна содржина и широкиот спектар на филтри придонесува за поинаков изглед и чувство на сликите, а…

Read More »

Како да заштедиш пари на маркетинг

Користењето на маркетинг стратегии е најважниот дел од управувањето на еден бизнис. Сепак, дури и најдобрата маркетинг стратегија може да биде прескапа за бизнисот. Компаниите треба да се трудат  да применуваат маркетинг стратегии коишто ќе се покажат како…

Read More »

Дали маркетингот на социјални медиуми е се уште ефективен?

Иако маркетинг стратегиите за социјални медиуми се користат од страна на речиси секоја компанија на пазарот и иако нивната употреба сè повеќе и повеќе расте, сепак тие можеби не се толку многу корисни за бизнисите како што изгледа….

Read More »

Иднината на шопингот

На шопингот повеќе не се гледа како на едноставно посетување на продавници во живо и купување на добра, туку се гледа како на онлајн дејствие кое може да се спроведи преку користење на онлајн услуги понудени на интернет….

Read More »
FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN
GOOGLE
https://blog.qpick.mk/author/marketing/page/5">